Comunicat FAPAC nº 159 || 22/10/2015

COMUNICACIÓ A LES AMPA
Número: 159
Data: 22/10/2015
 

DESTACATS FAPAC: Acció solidària urgent amb els refugiats, nou blog de la FaPaC i altres notícies i propostes 

SUMARI

ATENCIÓ, FAMÍLIES!

L’AMPA AL DIA

***********************************************************************

ATENCIÓ, FAMÍLIES! 

#Acció solidària d’urgència: recollida de roba d’abric per als refugiats 

Queden nou dies per omplir dos tràilers de roba d’abric per als refugiats a les fronteres de Croàcia, Sèrbia i Eslovènia

 

Arriba l’hivern, i a les fronteres de Croàcia, Sèrbia i Eslovènia milers de nenes i nens, àvies i avis, mares i pares que han fugit de la guerra i reclamen asil necessiten roba i equipament per protegir-se del fred.

Mobilitzem-nos! Sumem esforços per aconseguir omplir dos tràilers de roba d’abric i enviar-los cap als Balcans. Calen tendes de campanya, sacs de dormir, mantes, anoracs, botes, capelines… I calen amb molta urgència!

Recollida de la roba d’abric: Dissabte 7 de novembre a l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Barcelona (carrer de Sant Adrià, núm. 20, barri de Sant Andreu) de 10h a 14h

Telèfon central d’informació de la campanya “Catalunya amb els refugiats”: 934 662462 (de 10h a 14:30h i de 17h a 20h).

*************************************************************************

#Festival Internacional de Cinema i Medi Ambient: Propostes per a les famílies i les escoles

Arriba el FICMA, el Festival  Internacional de Cinema del Medi Ambient, per sensibilitzar la ciutadania sobre els principals reptes mediambientals del nostre planeta. Per arribar a les famílies i al públic escolar, el festival fa dues propostes: El Petit FICMA, del 5 al 12 de novembre, i el programa “Cada Aula un Cinema”. Més informació

*************************************************************************

#Hem allargat una setmana el termini per participar al Concurs de disseny del Cartell de la FaPaC

Fins al 8 de novembre es pot participar al concurs de la FapaC per fer el cartell de la 2a Jornada de l’Adolescència que celebrarem properament al CaixaForum de Lleida, obert a joves   d’entre 11 i 18 anys. Encara hi ha temps, animeu-los a presentar propostes. Bases i més informació

*************************************************************************

#Estrenem “El blog de la FaPaC” al Diari de l’Educació

Amb l’article “Cap a un nou pacte social i polític per l’educació” del President de la FaPaC, Àlex Castillo, estrenem al Diari de l’Educació un blog per compartir la mirada de les famílies sobre els temes educatius que ens preocupen. Volem que esdevingui un punt de trobada, reflexió i debat, obert i participatiu, per donar veu als pares i mares que treballem per construir una educació millor.  Anar a “El Blog de la FaPaC”

*************************************************************************

#Les AMPA de Lleida reclamen la construcció urgent de centres educatius 

Dissabte passat, les AMPA de Lleida reunides a l’Assemblea Territorial de la FaPaC celebrada a Balaguer van reclamar al Departament d’Ensenyament que compleixin el compromís de construir urgentment els instituts i instituts-escola que han de resoldre els actuals problemes de la zona relacionats amb la planificació escolar.

Llegir més

*************************************************************************

#Entre tots podem. Conclusions del Congrés Internacional de Famílies i Escoles

La participació de les famílies té un impacte positiu en l’èxit educatiu i en les dinàmiques dels centres, i per facilitar-la i que sigui realment efectiva és necessaria una implicació més gran per part de tota la comunitat educativa, millorar la coordinació i que les lleis ho avalin. Aquestes són algunes de les conclusions del Congrés Internacional de Famílies i Escoles, celebrat al Campus de Lleida els passats dies 1 i 2 d’octubre i que va comptar amb la participació de la FaPaC.

Llegir el document de conclusions

 

*************************************************************************

L’AMPA AL DIA

#Teniu pòlissa d’accidents per a les activitats extraescolars?

Recordeu que, si feu activitats extraescolars i heu de contractar pòlisses d’accidents per donar cobertura als infants, els/les monitors/es voluntaris/àries o les mares i els pares que col·laboren  regularment en alguna activitat, cal que ho feu cada curs, abans de l’inici de les activitats i en funció de les vostres necessitats. Podeu obtenir més informació sobre les assegurances al web de la FaPaC. Per fer la contractació de forma guiada i còmoda, accediu, amb el vostre NIF, al nostre Portal d’assegurances FaPaC-Arç cooperativa. 

*************************************************************************

#AMPA: Les vostres famílies ja saben que poden demanar el Carnet AMPA-FaPaC? 

A la FaPaC cada dia rebem noves sol·licituds del Carnet AMPA-FaPaC de famílies que han conegut l’existència d’aquest servei a través de diverses vies i volen beneficiar-se dels avantatges que ofereix i contribuir, alhora, a l’acció social de la FaPaC… Us demanem, AMPA, que feu difusió del Carnet i us convidem a facilitar-ne l’accés a les vostres famílies associades a través de la tramitació de comandes col·lectives. Les famílies ho agrairan i vosaltres tindreu una assegurança de regal!

Més informació

Bona Castanyada!