Conversa amb Roger Ballescà sobre l’impacte de la COVID en nens i nenes.

L’IMPACTE EMOCIONAL DE LA COVID EN NENS I NENES

Des de Sant Jordi que sembla que la situació de la pandèmia COVID comença a canviar una mica a millor, però no oblidem que aquest passat mes de març va fer un any des de l’inici de la pandèmia COVID a casa nostra. Han passat moltes coses des de llavors sobre les que seria interessant reflexionar però en aquesta ocasió hem volgut centrar-nos en l’impacte emocional de la pandèmia en nens i nenes.

LA VISIÓ DEL ROGER BALLESCÀ, PSICÒLEG.

Per fer-ho hem comptat amb la col·laboració del Roger Ballescà, psicòleg, psicoterapeuta, docent i supervisor clínic al Hospital Sagrat Cor de Martorell, i membre de la Junta del Govern del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

https://www.linkedin.com/in/rogerballesca/

LAS PREGUNTES DE LA CONVERSA

El format ha estat el d’una conversa informal a partir d’aquestes poques preguntes generadores:

  1. Sembla que els nostres fills i filles s’han adaptat, especialment després del confinament de la primavera passada, sense gaires dificultats, a les conseqüències derivades de la pandèmia de la COVID19.

Com podem saber les mares i pares si els nostres fills i filles estan sent impactats emocionalment per tot el que comporta la pandèmia? és a dir, quins poden ser els símptomes d’aquest impacte emocional?

Pot ser que hi hagi criatures emocionalment més o menys immunes a les conseqüències socials de la pandèmia?

  • És molt diferent aquest impacte en una criatura de 5 o 6 anys que en una de 11 o 12?

En què s’han de fixar les mares i pares que troben que els seus fills i filles han normalitzat absolutament l’actual situació per saber si estan passant per alt quelcom important?

  • Existeix alguna mena de guia on es relacionin els possibles símptomes per edats i quines accions podem emprendre les mares i pares per afrontar-los?
  • A casa hem passat la COVID tota la família, inclosos els nens. Però afortunadament l’hem passada lleu i de seguida vam poder tornar a fer vida normal. Haver passat la COVID tindrà algun impacte emocional que ara no percebem en els nens? El possible impacte no serà igual que el podrien patir per haver passar, per exemple, la varicel·la?
  • Algun suggeriment per a les persones que potser han perdut algun ésser estimat o potser per les que pateixen efectes duradors del que venen anomenant COVID persistent?

EL VÍDEO DE LA CONVERSA

Aquí la conversa:


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s