Pilotes ! Que en són de bones !! M’encanten !! Les cuineres de l’Escola #Argentona (moltes gràcies) ens comparteixen la recepta per fer-les amb els nens i nenes aquests dies :)

PILOTA DE CARN PICADA AL FORN

Recepta del menú de l’escola que agrada molt als nens, podeu aprofitar aquests dies per fer-la
amb ells, per això us fem vàries consideracions a tenir en compte al cuinar i manipular
aliments a l’hora aprendre.

  • Són molt importants les normes d’higiene bàsiques abans de començar.
  • Rentar-se bé les mans (les vegades que calgui, abans, mentre i després de tocar els aliments).
  • Tenir els estris i les superfícies de la cuina netes (rentar-les amb aigua i sabó i eixugar després d’esbandir).
  • Anar amb cura amb el foc i el forn si esteu amb els nens a la cuina.

És una recepta molt adequada pels nens i nenes als qui els costa menjar vedella perquè tenen
problemes al mastegar-la.

  • Hi posem la carn de porc per fer-la mes melosa però podeu fer-la només de vedella o variant la proporció.
  • No té cap tipus d’al·lèrgens, és apte per celíacs i altres intolerants.
  • Podeu posar-hi l’acompanyament que us agradi: verdures (pastanagues, pèsols, carbassó…), bolets, prunes…

Hem fet la recepta per 1 kg de carn picada, però perquè sapigueu les racions adequades, la
recomanació nutricional en un àpat de carn seria, per nens, de:

  • 3-6 anys   70 gr. en cru
  • 7-12 anys  100 gr. en cru
  • 13-15 anys  125 gr. en cru

Aquí el procediment 🙂

PILOTA DE CARN PICADA AL FORN
Ingredients

  • 600 gr. carn picada vedella
  • 400 gr. carn picada porc
  • 200 ml oli gira-sol (una mica menys si es d’oliva)
  • 500 ml brou de verdures o de pollastre
  • 10 gr. sal
  • Pebre
  • Julivert
  1. En un bol ajuntar i barrejar bé les dues carns picades amb la sal, pebre i julivert. (Foto 1)
  2. Fer amb la barreja un cilindre (com un braç de gitano) i posar-ho en una safata per anar al forn amb l’oli al fons. Regar-ho amb el brou. (Foto 2)
  3. Escalfem el forn a 160 graus.
    Posar-ho al forn tapat durant 1 hora.
    Punxem amb una agulla per veure que no surti suc de dins i sinó en surt ho traiem del forn.
    Deixem refredar. (Foto 3)
  4. Quan estigui fred (podeu fer-ho el dia abans del que us el vulgueu menjar):
    Tallarem a llesques, no molt gruixudes, segons us agradi.
    El suc que ha deixat anar el tritureu i serà la salsa que posareu per sobre la carn que heu tallat.
    Per servir escalfeu-ho una mica al forn amb la salsa per sobre. (Foto 4)

FOTO 1

FOTO 2
FOTO 3
FOTO 4


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s