Ep !! El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que “en 3 anys tots els centres finançats amb fons públics públics hauran de tenir integrada l’educació afectivo-sexual”. Pim pam.

Ho hagués pogut dir fent una cerveseta amb uns amics, però no: ho ha dit a una seva compareixença en la Comissió d’Educació al Parlament de Catalunya, el proppassat 8 d’octubre. Vaja, que va de debò.

A veure..

A QUINS CURSOS ES FARÀ AQUESTA EDUCACIÓ AFECTIVO-SEXUAL?
“La introducció de l’educació afectivo-sexual, es durà a terme des de P3 a 4t d’ESO“.
“El Departament obrirà properament una convocatòria específica perquè tots els centres que ho desitgin es puguin acollir al programa”.

 

QUAN S’IMPLEMENTARÀ?
El programa, que ja està en marxa, es diu “Coeduca`t“.
En tres anys, tots els centres hauran de tenir integrat en el seu projecte educatiu i en les seves programacions aquestes vuit dimensions que proposa la UNESCO respecte l’educació afectivo-sexual”

 

COM S’IMPLEMENTA COEDUCA’T?
“El Departament posarà a disposició dels centres criteris i materials que han de servir d’ajuda als docents per incorporar aquests aspectes als diferents àmbits del currículum, a les sessions de tutoria —tant individual com grupal— i a les qüestions generals d’organització del centre, com les festes, les sortides o les activitats de migdia i extraescolars.”

 

https://platform.twitter.com/widgets.js


https://platform.twitter.com/widgets.js

 

QUI HO IMPARTIRÀ TOT AIXÒ?
Els i les mateixes mestres del centre.
A partir del mes de gener de 2020, els docents disposaran a l’espai web xtec.cat de materials treballats amb entitats que segueixen les 8 dimensions que proposa la UNESCO i que es treballen transversalment en cada etapa.

Aquesta imatge mostra aquests 8 conceptes:

 

 

…MMM… I LES FAMÍLIES PINTEM RES?
Bé, això com sempre…  cada família és un món i  cada família és sobirana a casa seva, però sí: les famílies que ho vulguin, sí: pinten molt: ho pinten tot 🙂
Però vaja… el conseller el que va dir és que “El programa també inclourà recursos per compartir i treballar conjuntament amb les famílies“.

 

AIXÒ S’HA DE MIRAR MILLOR… ON ENS INFORMEM?

 

 

  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s